maanantai 14. heinäkuuta 2014

Asuntomessukaupungissa osa 3: Harjulla, Harjulta, Harjulle

Tämä postaus asuntomessukaupungista pyörii kaupunkiamme halkovan Harjun kupeessa ja laella. Aiemmat sarjan postaukset löydät parista edellisestä postauksesta.
Edellisen postauksen Toivolan pihasta kiivettäessä kohti Harjua päästään Yliopistonkadulle, jossa on erään putiikin ovella näin houkutteleva sisäänkäynti... Kyseessä on Harjun paperi -liike.


 
Kyseinen korttikauppa on todellakin hyvän mielen korttikauppa, niin iloiselle mielelle puodissa vieraillessaan aina tulee. Kaupassa on myynnissä kortteja, julisteita, lahjapapereita, teippejä, askartelupapereita ja -tarvikkeita, kiiltokuvia, muistikirjoja, sisustustavaroita, liitutaulutarraa, juhlatarvikkeita.. you name it!
Ihan tyhjin käsin en lähtenyt, vaan pari korttia ja uusi liitutaulutussi olivat hankintalistalla.


Saman kadun varrelta löytyy mielenkiintoinen valaisimia myyvä liike, Keski-Suomen Keittiö ja Sähkö. En ole koskaan nähnyt missään niin paljon lamppuja..niitä oli ihan hillittömästi! Valaisimia on varmasti joka makuun ja joka tyylilajiin, sillä kaksikerroksisen liikkeen valikoimassa on yli 2000 valaisinta!
Uusi kotini kaipaisi vielä yhtä kattolamppua ja jalkalamppukin kaipaisi päivitystä. Sainkin paljon asiantuntevaa opastusta valaisinhankinnan pohdintaan liikkeen nuorelta miesmyyjältä :) Vaikka jäin uusien näkökulmien vuoksi vielä pohtimaan valaisinhankintaa, bongasin pikaisellakin silmäyksellä muutaman aika kivan näköisen vaihtoehdon.
Melkeinpä edellisen liikkeen naapurista löytyy myös mielenkiintoinen modernin tyylin sisustusliike SisustusIlo. SisustusIlosta löytyy tuotteita mm. Alessin, Kartellin, Eva Solon, Gant Homen, Blossomin jne jne mallistoista. SisustusIlolla on myös verkkokauppa. Liikkeellä on asuntomessujen ajan erikoisaukioloajat - liike on esimerkiksi myös sunnuntaisin auki asuntomessujen ajan.


 
 Jos vielä riittää jaloissa voimaa, voi jatkaa ylöspäin kapuamista Harjun laelle Neron portaita pitkin.. Onneksi Harjulle pääsee myös loivempia polkuja pitkin tai vaikkapa tietä pitkin autolla huristellen.
Harjun laella sijaitsee Vesilinna, jossa pääsee katselemaan ympäröiviä maisemia vieläkin korkeammalta. Vesilinnassa on mainio ravintola, jossa on tarjolla herkullista lounasbuffeeta sekä a´la carte-annoksia, luontomuseo ja näkötorni.

 Näin ravintolatasanteeltakin näkee mukavasti ympäri kaupungin, mutta näkötornista olisi vieläkin huimemmat näkymät. Uskaltaisitkos kiivetä sinne?
 

P.S bloggaaja esittelee kotikaupungistaan itsekkäästi omia suosikkikohteitaan. Tämä ei ole maksettu mainos eikä bloggaaja hyödy tästä aineellisesti tai taloudellisesti, vaan ainoa hyöty tulee ilosta jakaa omia kokemuksia eteenpäin sekä postauksen antamasta valokuvaus- ja kuvankäsittelyharjoittelusta :)

14 kommenttia:

 1. Kiitos paljon näistä vikeistä! Ainakin näistä kahteen on pakko päästä! Korttikauppa vaikuttaa superhienolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, että löytyi mielenkiintoista tutustuttavaa! Hauskaa Jyväskylä-reissua :)

   Poista
 2. Näitä vinkkejä täytyykin laittaa ylös muistiin, joskus kuitenkin siellä kaupungissa vieraillaan:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eija vinkeistä, nämä olivat tosi mieluisia! Ja Harjun Paperi vaikuttaa siltä, että tyhjin käsin on mahdotonta poistua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet :) Ja esimerkiksi korttien valinta on todella haastavaa..

   Poista
 4. Asuntomessut jäävät varmaan tänä vuonna väliin mutta ihan loistava tämä sun sarja kaupunkiin tuleville! Messujen aikana ja muutenkin :)
  Ja tosiaan, jos ei tuossa korttikaupassa tule hyvälle tuulelle niin onpa kumma! Näyttää tosi iloiselta puodilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla Hannele :) Sulla taisikin olla melkoinen rutistus se vapaa-ajan messujen järjestely, joten ei ihme jos tämä jää välistä. Tuolta korttikaupasta löytyy kyllä juuri jokaiselle juuri nappiin sopiva kortti!

   Poista
 5. No on tosiaan kortti poikineen Harjulla :)

  Voi kun pääsisin edes johonkin noista liikkeistä tutustumaan, kun asuntomessuille ollaan kumminkin tulossa. Mutta se on aikalailla kuskista ja kaasujalastaan kiinni, että koska on jo kiire jatkaa matkaa :). Jyväskylä kun on vasta sen varrella, mutta tosi kiva päästä pitkästä aikaa messuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi noita hätähousukuskeja :o
   Asuntomessualue sijaitsee noin 5 km päässä keskustasta eli ihan hirveän kaukana..toivottavasti saisit tingittyä vaikkapa tunnin-puolitoista muuhun kuin messuiluun :) Eikse mies vois mennä sillä aikaa vaikka pelaamaan biljardia, minigolfia tai istuksimaan satamaan?

   Poista
 6. Allekirjoittaneella taitaisi harkintakyky sumentua kun tuonne pääsisi. Niin paljon kaikkea ihanaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, hyvin sanottu :D
   Tuollainen voi tosiaan käydä kelle tahansa... ;)

   Poista
 7. Hieno vinkkipostaus! Hyvät kohteet! Näitä suosittelen minäkin:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan mukavia putiikkeja täällä :D

   Poista

Ihanaa, jos jätät jälkeesi pienen kommentin tai viestin!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.