lauantai 12. heinäkuuta 2014

Tervetuloa Jyväskylään!

Nyt ne alkoivat! Nimittäin asuntomessut.
Koskaan aikaisemmin en ole asuntomessuilla käynyt, mutta koska tänä vuonna tapahtuma järjestetään omassa kotikaupungissani, aion ehdottomasti käydä tutustumassa messujen tarjontaan. Liputkin ovat jo odottamassa. Mikäli sinä olet tulossa Jyväskylään asuntomessuille ja kiinnostunut muustakin kaupunkimme tarjonnasta, ajattelin vinkata parissa postauksessa muutamia omia suosikkikohteitani.

Jyväskylän sydän ja kaupungin mieluisimpia paikkojani on satama. Kun saavuin yli 20 vuotta sitten Järvi-Suomeen uutena, innokkaana opiskelijana, ihastuin välittömästi keskellä kaupunkia olevaan järveen. Järveltä on kaunis vesireitti Päijänteelle. Talvella järven jäälle aurataan leveä luistelureitti. Järven ympäri kiertää kevyen liikenteen väylä -Rantaraitti - joka on erittäin suosittu reitti ulkoilijoiden keskuudessa. Parinkymmenen vuoden aikana sataman aluetta on kunnostettu ja kohennettu ja se on suosittu paikka sekä veneilijöille että kaupunkilaisille.
Satamassa voi istuskella, käydä kahvilassa, pelata minigolfia, nauttia lasillisen ja maittavaa ruokaa ravintolalaivalla... Perjantaina satamassa kävellessäni sain samalla nauttia hyvästä musiikistakin, sillä satama-alueen vieressä järjestettiin tänä viikonloppuna Suomipop-festivaalit ja J.Karjalainen bändeineen teki juuri sound checkiä iltapäivän keikkaansa varten!  
 
 Asuntomessuille menijät voivat hypätä satamasta messualueelle menevään laivakyytiin.
Älä pelästy kun näet suuren sillan alla mieshahmon keinumassa.. Kyseessä ei ole itsetuhoinen kaupunkilainen vaan taiteilija Seppo Uuranmäen taideteos "Keinuja" :)


Taustalla näkyy asuntomessualue sekä messujen maamerkki Maailmanpylväs.

Iloisia hetkiä sinulle kauniissa kotikaupungissani <3

12 kommenttia:

 1. Minullakin on tasan yksi asuntomessu käynti, kun oli nykyisessä kotikaupungissani jokunen vuosi sitten. Kovasti kauniilta näyttää kotikaupunkisi, olen siellä kyllä käynyt, mutta satama on jäänyt näkemäti. Mutta tässä mietittiin juuri majoittuvamme siellä toisen extreme runin aikaan, peurungalla on meinaan meidän toinen koitos syyskuun alussa. Toivotaan että silloin vielä säät hellii ja pääsemme katsastamaan satamaakin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, onko täällä sellainen tiedossa? Onnea sulle siihen koitokseen :) Toivottavasti siis aurinkoa riittää, mutta ei liiaksi, ettet ihan tikahdu!

   Poista
 2. Olipa ihanan ajankohtainen ja kesäinen postaus! Haluaisitko lisäksi vinkata kivoista (sisustus)liikkeistä Jyväskylässä? Itsekin olisi tarkoitus messuilla pyörähtää ja samalla voisi shoppailuhammastakin kolottaa... ;)

  Mukavaa lämpöistä viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylä on parhaimmillaan juuri kesällä, mukavaa että pääset pyörähtämään täällä messuilla! Mieluusti laitan vinkkiä myös kaupoista :)
   Aurinkoista viikonloppua <3

   Poista
 3. Mukava lukea aiheesta, sillä olemme myös suuntaamassa ensimmäistä kertaa elämässä asuntomessuille ja Jyväskylään, mikä sekään ei ole tuttu. Mielenkiinnolla jään odottelemaan uutta postausta. :)

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pääsette pyörähtämään messuilla! Tervetuloa siis kaupunkiin, toivottavasti tulette viihtymään! :)

   Poista
 4. Ai mehän ollaankin saman kaupungin tyttöjä sitten,itse olen ihan syntyperäisiä kylläkin:)
  Menossa olen messuille jossain vaihessa,jotenkin tuntuu kummalliselta ajatella että viimeksi täällä oli asuntomessut 80-luvulla ja jo silloin,15-vuotiaana,olin sen verran kiinnostunut sisustuksesta että kävin niillä peräti kahteen kertaan,nyt taitaa riittää se yksi:)
  Kivaa viikonloppua,aurinkoista sellaista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, hauska yhteensattuma! Itse tosiaan olen junantuoma jyväskyläläinen, opiskelukaupunkiinsa jämähtänyt :)
   Olen käynyt edellisen asuntomessualueen kodeissa kylässä, vasta silloin sain kuulla niistä edellisistä messuista täällä. Saa nähdä miten hyvin uusi messualue jää osaksi kaupunkia jatkossa :)

   Poista
 5. Olipa mukava postaus:)! Ihania kuvia! Mukavaa, että messut ovat tänä vuonna täällä Jyväskylässä! Itse menen messuilemaan ensi viikonloppuna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi, satama vaan on niin kesäinen ja ihana istuskelupaikka! Odottelen, että innokkaimmat ehtivät käydä ... Vaikka taitaa siellä riittää kävijöitä koko ajan :)

   Poista
 6. Kivoja kuvia! Itse en ole menossa messuille, mutta blogeissa näkynyt kivoja kuvia :))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia kuvia on kyllä näkynyt messuilta, kiva mennä kiertelemään sinne!

   Poista

Ihanaa, jos jätät jälkeesi pienen kommentin tai viestin!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.