sunnuntai 10. elokuuta 2014

Ensikertalainen asialla

Vuoden 2014 asuntomessut kotikaupungissani alkavat olla loppusuoralla; tänään sunnuntaina on messujen viimeinen aukiolopäivä. Perjantai-iltana koettiin asuntomessujen historiassa ensimmäinen Messujen yö eli messut olivat normaalin päiväaukioloajan lisäksi auki myös illalla klo 21-01. Normaalin messukiertelyn lisäksi yötapahtumassa oli tarjolla erilaista ohjelmaa mm.valoshow-esityksiä, tietoiskuja pihavalaistuksesta, tulitaidetta ja valotanssijoita. Pimenevässä illassa oli myös mahdollisuus nähdä päivänvaloa paremmin esittelykohteiden pihavalaistusratkaisuja sekä kodit tunnelmavalaistuksessa.
Messujen yössä suurin osa kohteista oli normaaliin tapaan auki, mutta joitakin poikkeuksiakin oli. Esimerkiksi kirppishaukkana odotin kovasti näkeväni Talo Luckin, jossa sisustus on suunniteltu ja toteutettu lähes kokonaan kierrätetyllä materiaalilla, mutta sitäpä ei tällä kertaa päässytkään sisälle asti kurkkimaan vaan piti tyytyä terassin ihailuun. Talon meinikiä voi onneksi kurkkia myös TÄÄLTÄ.

Messujen yöhön meitä suuntasi kolmen naisen poppoo, kaikki ensimmäistä kertaa asuntomessuilla.
Ensikertalaiselle asuntomessukävijälle ja aloittelevalle valokuvaajalle Messujen yö oli toki hieno ja tunnelmallinen kokemus, mutta samalla myös hieman haasteellinen. Messukävijöitä oli tuon illan aikana yhtä paljon kuin normaalisti koko päivän aikana. Ruuhkaa ja hikistä tunnelmaa messukodeissa oli siis melko lailla ja mielenkiintoisten yksityiskohtien tai isompien tilojen kuvaaminen ihmispaljoudessa välillä vaikeaa. Messukoteja oli myös himmennetty sisätiloissa tunnelmavalaistukseen ja kynttilälyhtyvalaistukseen. Monet huoneet olivatkin hyvin hämäriä. Kauniimpia kuvia olisi saanut päiväsaikaan luonnonvalolla.

Kattavaa asuntomessukohteiden esittelyä en teille tarjoile. Monissa blogeissa niitä on jo ollut tarjolla ja esimerkiksi kun itse haluan messukoteja katsella, kurkkaan messupostaajasuosikkieni Viivin, Essin, Lauran ja Kertun kuvakavalkadeja. Ensikertalainen ei osannut etukäteen edes järkeillä millaisia kuvia ryhtyisi ottamaan tai minkälaisia asioita kohteista etsimään. Huomasin matkan varrella, että katseeni ja kamerani kiinnittyivät juttuihin, joita olin omaan kotiini etsinyt, pohtinut tai haaveillut tai jotka ovat juuri työn alla.
Esimerkiksi bongailin mielenkiintoisia seinäkoristusratkaisuja..

 
Koska mietin myös kotini valaistusasioita, ihastelin messutalojen erilaisia valaisimia..


Koska vanhan ja uuden yhdistelmä kiehtoo ja miellyttää silmääni, taltioin kameralle myös vanhojen ovien, ikkunoiden ja matkalaukkujen uusiokäyttöä sekä kauniin vanhanmallisen tuolin..
Herttaiselta näyttävät myös tämä pupunjalkamatto ja erään wc:n tekstiseinätapetti, puhumattakaan ihastuttavasta leikkimökistä, lukuisista messukohteiden saunoista, terasseista, paljuista, porealtaista tai uima-altaista..


 


Perjantai-illan pimeneminen vierailumme aikana näkyy selvästi allaolevissa kuvissa; ensimmäinen kuva on vierailumme alkupuolelta ja viimeinen reissumme viimeisestä vierailukohteesta... Kyllä ne valoisat kesäyöt ovat takana ja elokuun kynttiläillat alkaneet!

Ensikertalainen asuntomessuvieras kiittelee kaunista asuntomessualuetta Jyväsjärven rantamaisemissa, monipuolisia palveluja, jännittävää huvipuistomeininkiä Maailmanpylvään ulkokonttihississä sekä hyvää reisitreeniä niille, jotka valitsivat konttihissin sijasta portaiden kiipeämisen 12.kerrokseen :)
Ensikertalainen asuntomessuvieras myös vähän harmittelee pilvissä leijailevia hintoja messualueen kioskeissa ja ravitsemuspisteissä sekä niitä räyhäkkäitä messuvieraita, jotka ilmeisesti myöhäisen ajankohdan innoittamana nauttivat ensin messujännitystä poistavia aineksia ja sitten uskaltautuivat vierasvirtaan koheltamaan..

Uutta upeaa viikon alkua kaikille <3

16 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia olet sinäkin saanut - huolimatta haasteellisista olosuhteista. Kiva idea kuitenkin tuo messujen yö!
  Itse en näille messuille päässyt - mutta onneksi täältä blogistaniasta löytää messujen helmet mitä mainioimmin;)
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuyö oli kyllä kiva idea! Ja oikeassa olet, parhaimmat silmäykset messukohteisiin saa blogeissa kiertelemällä, vaikkapa näin omalla parvekkeella istuen :)
   Aika kumma juttu muuten..moni yksityiskohta sisustuksessa näytti ennalta katsottuna hienolta blogeissa, mutta paikan päällä olivatkin pieniä ja vaatimattomia. Eli homma näyttääkin siis paremmalta täällä blogistaniassa ;)

   Poista
 2. Hienoja kuvia olet ottanut ja löytyipä tuolta monta yksityiskohtaa, jotka itseltäni jäi huomaamatta! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, kiva jos löytyi jotain uuttakin muille messukävijöille :)

   Poista
 3. Kiva kuvakooste!
  Itse olen vähän tympiintynyt messuihin, yleensäkin. Kauhea ryysis ja jos yrität jotain jäädä katsomaan tai pysähtyä, niin jono huohottaa niskaan. Tarvitsisin aikaa, että ehtisi katsella yksityiskohtia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on totta..moni kiva juttu ja tila jäikin kuvaamatta kun ei voinut pysähdellä juuri siinä tai sitten väkeä oli edessä..

   Poista
 4. Kivoja kuvia olet ottanut! Näitä on ollut kiva katsella :))

  VastaaPoista
 5. Voi että mitä ihania poimintoja!! <3 Tosi kivoja ideoita :) Itse en käynyt tänä vuonna messuilla, varmasti olisi ollut paljon nähtävää!

  Kivaa viikkkoa sinulle Eija! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli kierreltävää, kaikkia kohteita ei tuossa neljässä tunnissa edes ehtinyt kiertää. Mukava tapahtuma ja iltatunnelma :)

   Poista
 6. Tuolla olisi ollut ihana käydä. Varmasti kiva kokemus messujen yö ja sai vinkkejä valaistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno kokemus, uskoisin tätä kokeiltavan jatkossakin asuntomessuilla!

   Poista
 7. Voi vitsit tuolla oli varmasti kiva kierrellä illalla! :) kivoja kuvia oot räpsiny, pupun jälki matto on hauska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yömessut oli hieno kokemus! Tuollainen pupumatto olisi aika kiva ihan pienten lasten huoneeseenkin :)

   Poista
 8. Ihania ja inspiroivia kuvia :) Harmi etten tänä vuonna itse ehtinyt messuilla poiketa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosi harmi juttu! Onneksi blogeissa on paljon kuvattu messukohteita, niin pääset edes virtuaalikierrokselle!

   Poista

Ihanaa, jos jätät jälkeesi pienen kommentin tai viestin!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.